Mun opiskelu
Toimitko yrittäjänä tai haluaisitko yrittäjäksi?
Oletko valmistunut tekstiili- ja muotialalta, Käsi- ja taideteollisuusalalta tai sinulla on vahva osaaminen kädentaidoissa?
Tämä lause sai mut innostumaan taas alasta ammattina ja ottamaan vakitöistäni vuoden vapaata ja opiskelemaan. Nyt mä laskelmoin, että voisinko jäädä yrittäjäksi ja tehdä työtä kotona. Omia tuotteita on vuosien varrella kertynyt jo aika monta. Pipoja ommellen, neuloen ja virkaten, lasten vaatteita softshell haalarista peruslegginsseihin, koruja virkaten ja askarrellen.
Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 45 osp
Ensimmäinen koitos, joka suoritin työn ohessa. Sain töissä tehdä tunnit etukäteen ja pitää noin joka kolmannen perjantain vapaata ja olla koulussa. Kouluun menin ekoille tunneille innokkaana, mutta koronan nostaessa taas päätään, oli suurin osa tuosta viime vuoden opiskelusta etäopistelua. Olipa hyvä että oli töistä viimisen päälle laitteet!
Nyt on tehtynä yritykselle liikeidea, liiketoimintasuunnitelma, rahoitus- ja kannattavuuslaskelma.
Mistä koostuu tuotteen hinta?
Paljonko menee materiaaleihin, montako työtuntia ja mitä verottaja nappaa?
Malliesimerkkinä toimi trikoomekko, joka maksaisi asiakkaalle 37,50e.
Lasku lähtee asiakkaalle laskutuspalvelun kautta, joka nappaa summasta päältä mun veroprosentin mukaiset verot, arvonlisäverot ja omat palvelumaksunsa.
Tästä 37,50e tililleni tulee noin 24,40e. Tästä vähennetään vielä postituskulu 3,50e ja materiaalit n. 13e. Eli mulle jäis 8e.
Mekon valmistamiseen kuluu noin 45 min ja tilausvaiheen viestittelyyn ja pakkaukseen ja postitukseen saa laskea varmaan ainakin 15min lisää. Eli tunnin työstä palkaksi jää 8e.
Verotuksessa hiukan tää tuntipalkka kompensoituu. Saan vähentää materiaalit alveineen ja postituskulut. Lisäksi tulen saamaan ainakin ison osan takaisin veloittamastani alveista takaisin, sillä liikevaihto yritykselläni jää alle 30,000e. Tässä tulee verottaja himpun pienyrittäjää vastaan.
Kommentit
Lähetä kommentti